donderdag 6 december 2018

NaaiPiet aan de slag

Hallo daar...
Het was even stil hier.... familie omstandigheden...

Maar nu weer wat creatieve creaties
Ik was even actief als Naaipiet...
Net als vorig jaar een leuke sweater voor mijn nichtje.
Weer de Emma sweater als uitgangspunt genomen, maar wel de grootste maat (16 Jaar) en dan nog met 7 cm verlengt. Mijn nichtje is met haar 12 jaar nu al een half hoofd kleiner dan ik.

Via Jos kwam ik aan een mooie strijkapplicatie die zij op haar Silhouette Cameo had gemaakt. In de roze kleur van deze applicatie maakte ik met de Cover sierstiksels op de sweater. Het kado werd met veel enthousiasme ontvangen!
Voor moeders maakte ik een Pauwshirt. Als basis een patroon wat ik op Black Friday op Makerist bestelde. Het Bethioua shirt. Vooral het achterpand met de raglan mouwen die doorlopen op het pand geven een mooi effect.
De stof is een apart verhaal. Het is een paneel van Stenzo en bestelde ik in augustus bij Holland Stoffen Huis. Paneel kwam binnen maar zag er totaal anders uit dan verwacht. De pauw zat niet onderaan het paneel, maar bovenaan. Verkeerd geknipt dus. En daardoor moeilijker te verwerken in een kledingstuk. Maar na een mailtje werd deze fout snel hersteld en kwam er een nieuw paneelstof in huis. Goede service dus!

Van de eerst ontvangen paneel maakte ik nu een shirt. Dat heeft me heel wat hoofdbreken gekost. Wilde niet een standaard shirt. Maar deze stof had ook niet veel nodig. En die pauw, tja die stond heel onvoordelig op de stof. Die moest wel mooi in beeld komen. Gelukkig hebben de dames op de naailes mee zitten denken en uiteindelijk werd dit het resultaat. Als extra effect heb ik de hals wat a-symmetrisch gemaakt.

A-symmetrische halsEffect van de raglanmouwen 

En als kado voor mezelf heb ik een Silhouette Cameo gekocht! Ik was zo enthousiast door Jos haar applicaties dat ik mezelf heb verwend. Moet er nog flink mee oefenen. Maar de eerste proefjes gelijk gebruikt als merkjes in de bovenstaande kleding...

Het zijn nog echte proefjes.... Oefening baart kunst hoop ik...

2 opmerkingen:

  1. Sint is blij met zo'n hulp, dat zie je meteen! Wat een gave cadeau's heb je gemaakt. Het roze bij de sweater knalt er heerlijk uit en de pauwenstof heb je prachtig uit laten komen! (en die BETHIOUA gaat meteen op mijn verlanglijstje voor de volgende Makerist sale haha)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi! Altijd leuk als iets met enthousiasme wordt ontvangen/gewaardeerd.
    Silhouette Cameo heb ik ook. Oefening baart kunst! Zelf heb ik er momenteel te weinig tijd voor, maar je kunt er super leuke dingen mee maken.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je laat weten wat je er van vindt!